Kvinna och pojke avlidna efter cykelolyckan – kördes på av bilist

En kvinna i 45-årsåldern och en pojke under 15 år har avlidit av sina skador efter cykelolyckan på Öland, uppger polisen.
Publicerad 22 juli 2020
Foto: Mostphotos

Fyra cyklister blev påkörda av en personbil vid 15.50-tiden på onsdagseftermiddagen. Samtliga fördes till sjukhus, uppgav polisen. Olyckan ska ha skett i norra delarna av Färjestaden.

Senare under kvällen meddelade polisen att en kvinna i 45-årsåldern och en pojke under 15 år har avlidit av sina skador. Ytterligare en man i 50-årsåldern och en pojke under 15 år skadades i samband med olyckan. Anhöriga har underrättats.

Föraren av personbilen har inledningsvis förhörts av polisen. Brottsrubriceringen är initialt grovt drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död i två fall samt vållande till kroppsskada.

Bilen och de fyra cyklarna som var inblandade i olyckan har tagits i beslag och ska genomgå en teknisk undersökning.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.