Bil voltade vid olycka på Öland – personer förda till sjukhus

Publicerad 8 juli 2021 • Uppdaterad 9 juli 2021
Foto: Mostphotos

Klockan 15.33 på torsdagen inkom uppgifter om att det skett en trafikolycka på väg 136 i höjd med Borgholms slottsruin. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till olyckan.

Polisen meddelade att det var två personbilar inblandade olyckan. Enligt uppgifter voltade en av bilarna och flera personer var kvar i fordonet.

– En av bil ligger på sidan och räddningstjänsten har fått hjälpa en person ut ur bilen. Ambulans är lastad med personer in till sjukhus, jag vet inte hur många. Det är totalstopp i trafiken i båda riktningarna och kraftig, säger Jakobine Fredskov vid Trygghets- och larmcentralen, en stund efter olyckan.

Cirka klockan 16.25 började räddningstjänsten att släppa på trafiken igen.

Polisen meddelade senare på eftermiddagen att fyra personer fördes med ambulans till sjukhus. Polisen har även upprättat anmälan om vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik.

Här ska olyckan ha skett enligt larmet:

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.