Annons

Larm om dubbla MC-olyckor på Öland – en förd med ambulans till sjukhus

Publicerad 3 juni 2022
Genrefoto: Mostphotos
Genrefoto: Mostphotos

Två olyckor har inträffat inom loppet av 15 minuter på norra Öland.

Vid 15.51 fick SOS Alarm in samtal om en trafikolycka med ett mindre motorfordon. Olyckan ska ha skett på länsväg 136 på Öland, i södergående riktning, vid OKQ8-macken.

Annons

– En motorcykel har gått omkull av oklar anledning. En person blev lastad och avtransporterad med ambulans, personen har oklara skador. Trafiken är för tillfället avstängd i båda riktningarna. Förbi olycksplatsen är det stopp, men det kan finnas andra vägar att ta, säger larmoperatören Jesper Berglund vid Trygghets- och larmcentralen vid klockan 16.15.

Vid 17-tiden uppdaterar TLC om att vägen ska vara framkomlig igen och att räddningstjänsten har lämnat platsen.

Ännu en trafikincident inträffade på Öland kort efter den första olyckan. Vid 16.01 inkom ett larm om en olycka på Alvedsjövägen, utanför Löttorp i Borgholms kommun.

– Där har också en motorcykel gått omkull och av vägen ner i ett dike. Också en person avförd med ambulans. Det kvarstår viss sanering efter oljeläckade, säger Jesper Berglund vid TLC vid 17-tiden.

Övriga omständigheter kring olyckorna är för närvarande okända.

Texten uppdateras.

Här ska olyckorna ha inträffat:

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons