GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

JUST NU: Vattenläcka på Öland – arbete pågår

Publicerad 13 december 2021
Foto: Mostphotos

På måndagsmorgonen meddelar Mörbylånga kommun att det har uppstått en vattenläcka i norra delen av Alby. Vattnet är avstängt sedan cirka klockan 08.50 och kommer att vara avstängd under förmiddagen medan man arbetar med att laga vattenläckan.

När vattnet kommer tillbaka ska man öppna kranen försiktigt då det kan finnas luft i ledningarna efteråt. Man ska låta vattnet rinna en stund till det blir klart. Efter avstängningen kan det finnas risk att vattnet blir missfärgat, vilket kan bero på luft eller rost i ledningarna. Det är inte farligt, men det rekommenderas att man väntar med att tvätta vita kläder i anslutning till att vattnet kommer tillbaka.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.