Annons

KalmarPosten avslöjar: Tredje person gripen efter guldkuppen på Öland

Mannen har begärts häktad och häktningsförhandling sker under fredagen.
Publicerad 12 mars 2021
Svenssons Ur Optik Guld fick lappas ihop provisoriskt efter att gärningsmännen körde in en bil i fasaden.
Svenssons Ur Optik Guld fick lappas ihop provisoriskt efter att gärningsmännen körde in en bil i fasaden.Foto: Privat

Den misstänkte mannen, som är 26 år gammal och bosatt i Kalmar, misstänks inte för själva inbrottet utan för grovt häleri under tiden 22 februari till 1 mars.

– Det avser gods från det här inbrottet i Borgholm. Själv säger han sig inte ha med det här att göra, säger kammaråklagare Johan Henningsson.

Annons

Henningsson vill inte säga något om hur mycket stöldgods som eventuellt har återfunnits.

26-åringen tros alltså ha kommit i befattning med byte från smash and grab-kuppen den 22 februari. För själva kuppen sitter redan två män frihetsberövade, som båda omhäktades på fredagen.

De två ska först ha stulit en bil på Perstorpsvägen i Oxhagen innan de åkte till Borgholm och körde in bilen i fasaden på Svenssons Ur Optik Guld. Ur butiken stals föremål för ett högt belopp, det talas om en kvarts miljon kronor. De greps senare på natten i en taxi, på väg tillbaka till Kalmar, men åklagaren har inte velat säga om stöldgodset återfanns eller inte.

26-åringen greps och anhölls i tisdags och häktningsförhandlingen genomförs på tingsrätten under fredagen.

Johan Henningsson utesluter inte att fler kommer delges misstanke om inblandning i guldkuppen.

– Det kan man nog anta. Eller, det är snarare ganska sannolikt.

Han räknar med en något utdragen utredning.

– Det här kommer nog ta ett tag. Vi har bland annat en hel del material skickat till NFC (Nationellt forensiskt centrum, red. anmärkning), där det tar ännu längre tid än normalt. Jag skulle tro ett par, tre månader innan vi är klara.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons