Annons

Kommunen antar ny handlingsplan: ”Ta hand om vår natur”

Publicerad 21 december 2022
.
.Foto: Mostphotos

På tisdagen meddelar Borgholms kommun att man har antagit en ny handlingsplan för sitt arbete med att bevara och stärka ekosystemtjänster, vilket är alla produkter och tjänster som ekosystemen ger människan.

De åtgärder som kommunen ska arbeta med och som återfinns i handlingsplanen är bland annat hur skogen sköts, fler åtgärder för pollinerande insekter och att hålla kvar vatten i landskapet.

Annons

– Genom att ta hand om vår natur skapar vi en tryggare framtid och tar hand om det som gör Öland unikt för kommande generationer. Den här handlingsplanen pekar ut konkreta åtgärder på hur vi ska arbeta med detta de närmsta åren, vilket känns tryggt, säger Ilko Corkovic kommunstyrelsens ordförande i ett pressutskick.

En ekosystemtjänst som återfinns i handlingsplanen är biologisk mångfald.

– Förlust av biologisk mångfald är ett globalt problem som vi kan arbeta med på en lokal nivå. Öland har en unik biologisk mångfald, vilket vi har ett ansvar att ta hand om säger Staffan Larsson 1:e vice ordförande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons