Annons

Kommunen avbryter upphandlingen av nya skolan

Borgholms kommun avbryter upphandlingen av nya Åkerboskolan efter att ha upptäckt brister i upphandlingsdokumentet.
Publicerad 11 mars 2021
Foto: Pressbild

Den 19 februari tog kommunstyrelsens arbetsutskott beslut om att Entreprenad AB Stele skulle få bygga nya Åkerboskolan till en kostnad på 92,7 miljoner kronor. Efter att ha upptäckt brister i upphandlingsdokumentet återkallade kommunen beslutet den 25 februari för att genomföra en förnyad genomgång av anbuden.

– Det finns en otydlighet i en underbilaga till den här upphandlingen, vilket har gjort att anbudsläggarna har svarat olika, säger Lars-Gunnar Fagerberg, fastighetschef.

Annons

Kommunen kommer inom kort att annonsera en ny upphandling med justerat upphandlingsdokument och man hoppas att de som lämnat anbud tidigare ska göra det igen.

I nuläget ser kommunen inte att projektets slutdatum ska komma att påverkas. Planen är fortsatt att den nya skolan kommer stå klar sommaren 2023.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons