Annons

Kommunen ber om synpunkter på framtidsplan: ”Otroligt spännande”

Publicerad 4 juni 2022
Borgholms stadshus
Borgholms stadshusFoto: Agnes Aronsson

Borgholms kommun uppmanar befolkningen att komma med synpunkter och reaktioner på förslaget till den nya översiktsplanen över framtida satsningar för Borgholms kommun. Därför har man i juni planerat in fem tillfällen där invånarna kan träffa kommunen och prata om utveckling.

• 7 juni klockan 15-18 vid hamnen i Byxelkrok

Annons

• 9 juni klockan 15-18 vid Gamla Sparbanken i Löttorp

• 11 juni klockan 11-14 på Torget i Borgholm

• 13 juni klockan 16-18 vid biblioteket i Runsten

• 15 juni klockan 16-18 vid biblioteket i Rälla

– Vi hoppas på att få möta många människor som bor, arbetar eller besöker kommunen när vi finns på plats för att diskutera förslaget, säger samhällsplanerare Annie Bartos, i ett pressmeddelande.

Översiktsplanen presenterar hur kommunen vill använda mark- och vattenområden samt hur den byggda miljön ska användas, utvecklas och bevaras.

– Att arbeta med en ny översiktsplan är otroligt spännande men också en stor utmaning. Nu vill vi ta del av synpunkter på förslaget så att den slutgiltiga planen blir så relevant och användbar som möjligt, säger Leon Hansson, projektledare för arbetet.

– Vi hoppas att så många som möjligt kommer att vara med och tycka till. Det är vår fasta övertygelse att Borgholms kommun genom översiktsplanen kommer att bli väl förberedda inför framtiden och vi kan med stolthet konstatera att strategin som planen presenterar sätter fokus på och kommer att leda till ett gott liv i en hållbar kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons