Annons

Kommunen slog rekord i antal företagsbesök

Borgholm kommuns satsning på företagsbesök landade på ett rekord med 186 besök. Nu satsar kommunen högre för att förbättra företagsklimatet.
Publicerad 23 januari 2021
Kristian Petersson Sjövall, näringslivsutvecklare och Anders Magnusson, tillväxtchef.Foto: Borgholms kommun

I början av 2020 satte Borgholms kommun ett mål om att besöka 200 företag. Pandemin till trots nådde man upp till 186 besök innan årsskiftet. Inne på kommunledningskontoret har en cylinder fyllts med bollar, som var och en symboliserar ett företagsbesök. Nu är cylindern full och töms för att börja om på nytt 2021. Företagsbesöken är ett led i kommunens satsning på att förbättra företagsklimatet.

– Våra 186 besök var all time high. Det har varit mycket värdefulla möten som gett oss input till vårt förbättringsarbete och en förståelse för företagarnas vardag, säger Ilko Corkovic (S), Staffan Larsson (C) och Carl Malgerud (M) från näringslivsutskottet, i ett pressmeddelande.

Annons

– Företagsbesöken är ett utmärkt sätt att snappa upp idéer, synpunkter och förslag på hur vi kan underlätta för företagen i vår kommun. Vi kan också hjälpa företagen att få kontakt med varandra och nätverka. Varje dag vi går till jobbet ska vi påminna oss om vilka vi är till för. Vi ska leverera god service till våra företag. Går det bra för våra företag går det bra för kommunen, säger Anders Magnusson, tillväxtchef.

Kristian Petersson Sjövall, näringslivsutvecklare och Anders Magnusson, tillväxtchef.Foto: Borgholms kommun

Målet 2021 är att lyckas nå minst 200 företagsbesök innan årsskiftet. Kommunen tar gärna emot tips på företag att besöka.

– Vi jobbar just nu främst med digitala företagsbesök och ser fram emot att när det är möjligt kunna träffas fysiskt igen. Då kommer vi intensifiera arbetet med företagsdialog, säger Kristian Petersson Sjövall, näringslivsutvecklare.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons