Annons

Kommunen vädjar: ”Behöver mer personal”

Pandemin har satt Mörbylånga kommun i ansträngd personalsituation. För att inte äventyra människors hälsa – kommer kommunen nu att rekrytera fler medarbetare.
Publicerad 3 januari 2021
Foto: Mostphotos

Allt fler uppgifter och medarbetare som följer Folkhälsomyndighetens rekommendation om att stanna hemma vid symtom, har försatt vård- och omsorgsenheten i Mörbylånga kommun i en taskig situation.

Verksamheten meddelar nu att fler medarbetare tillfälligt behöver rekryteras. Främst vänder man sig till sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden med erfarenhet, som kan se till så att äldre och personer i behov av omsorg får den hjälp som de behöver.

– Smittspridningen är mycket utbredd och påverkar verksamheten. Vi kommer lösa det här, men vi behöver hjälp. Kanske kan du göra en insats i någon av kommunens viktiga verksamheter, säger Ann-Katrin Ståhl, socialchef till kommunens hemsida.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons