Annons

Kommunen vill få synpunkter kring stor satsning i Byxelkrok

På torsdagen meddelar Borgholms kommun att man kommer att göra stora satsningar i Byxelkrok. Kommunen har tagit fram ett planprogram som de nu vill få in synpunkter på från bofasta och andra med koppling till Byxelkrok.
Publicerad 29 januari 2021
Foto: Johan Bjurer/Mostphotos

– Kommunen gör en jättesatsning i Byxelkrok i samband med hamnprojektet. Nu gäller det att vi tar vara på möjligheten till utveckling på bästa sätt. Innan vi drar igång arbetet med detaljplanen vill vi ha in synpunkter från människor med kopplingar till och kunskap om Byxelkroks hamn. Detta tillsammans med planprogrammet blir ett bra underlag för att kunna ta kloka och motiverade beslut. Inom kommunen ser vi med tillförsikt fram emot en bra process, säger Anders Magnusson, tillväxtchef, i ett pressmeddelande.

Kommunen menar att utvecklingen av Byxelkrok är viktig för Öland och en motor i dess besöksnäring. Utvecklingen av Byxelkrok är tänkt att förbättra för bofasta, för inflyttning, näringsliv och för sommargästerna. Kommunen har nu tagit fram ett planprogram som beskriver hur bebyggelseutvecklingen i Byxelkroks hamn skulle kunna gestaltas. Kommunen ser det som ett extra tillfälle att få in synpunkter inför det mer ingående arbetet med att ta fram en ny detaljplan, vilket är nästa steg efter planprogrammet som är mer skissartad.

Annons

Kommunen hoppas på att återkopplingen på förslaget ska resultera i konstruktiva synpunkter och värdefull information inför det fortsatta arbetet med hamnens utveckling.

– Vi har skickat ut ett brev till fastighetsägare och verksamhetsutövare i planområdet med planhandlingarna som är ett tidigt diskussionsunderlag tillsammans med information om hur man kan göra för att lämna synpunkter. Vi vill starta en diskussion och då är det bra att ha ett förslag att utgå ifrån hellre än att börja med ett blankt papper. Vi hoppas att vi får in synpunkter så snart som möjligt så vi kan ha med oss dessa när vi går vidare med arbetet, säger Åsa Bejemar plansamordnare på Borgholms kommun, i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons