Konstaterat fall av covid-19 på förskola

Individen insjuknade i helgen och ska inte ha varit i kontakt med förskolan innan testet genomfördes.
Publicerad 26 oktober 2020

Under helgen konstaterades ett fall av covid-19 hos en individ vid Skogsgläntans förskola i Färjestaden. Den insjuknade ska ha varit hemma en tid innan testet genomfördes. På måndagen informerades personal och vårdnadshavare om händelsen.

Mörbylånga kommun och smittskyddsenheten hos Region Kalmar län för nu en dialog om situationen. Samtidigt meddelar man att verksamheten kan fortsätta enligt de befintliga rutinerna som är anpassade utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Barn, vårdnadshavare och personal som är friska och utan symtom är välkomna till förskolan. Vi följer händelseutvecklingen och gör löpande bedömningar om vi behöver göra några förändringar utifrån den aktuella situationen, säger David Idermark, skolchef, till Mörbylånga kommuns hemsida.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.