GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Konstnärer gör gemensam sak på Öland: ”En färgsprakande upplevelse”

Det blir vernissage på Galleri Stenhallen i Borgholm under lördagen, då fem konstnärer gör gemensam sak.
Publicerad 7 augusti 2021 • Uppdaterad 9 augusti 2021
Sanna Johansson, Anne E Svensson, Jenny Schelin, Emma Andersson och Jenny Johansson ställer ut på Galleri Stenhallen i Borgholm mellan 7 och 12 augusti.
Sanna Johansson, Anne E Svensson, Jenny Schelin, Emma Andersson och Jenny Johansson ställer ut på Galleri Stenhallen i Borgholm mellan 7 och 12 augusti.
Foto: Privat

Jenny Schelin sitter i bilen från Stockholm, på väg söderut, när KalmarPosten når henne på torsdagen. Bredvid henne sitter Anne E Svensson, som hon driver Ateljé 89 tillsammans med i Stockholm.

– I morgon bitti åker vi till Borgholm och börjar hänga upp, och så håller vi på tills vi blir nöjda, konstaterar Jenny.

Tillsammans med Emma Andersson, Sanna Johansson och Jenny Johansson ställer de ut sin konst på Galleri Stenhallen i Borgholm mellan den 7 och 12 augusti.

– Så på lördag har vi stor vernissage mellan 14 och 19 med förfriskningar, fortsätter Jenny. Sen har vi öppet mellan 11 och 16 varje dag, men vi är flexibla så kan ha öppet längre om det är mycket folk.

Alla fem konstnärerna känner varandra sedan tidigare. Jenny Schelin driver till exempel Galleri Jenny i Kalmar tillsammans med Sanna Johansson. Och Emma är precis som Jenny Schelin kalmarit i grunden men bor numera i Stockholm.

Vad kan besökarna förvänta sig av er konst? Finns det en röd tråd mellan er?

– Det gör det väl kanske inte, men det kommer vara väldigt färgglatt, säger Jenny.

– Ja, det blir en färgsprakande upplevelse, lovar Anne.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.