GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kontantfritt systembolag på Öland – först i Sverige

Publicerad 10 juni 2022
Foto: Kalle Blake

Systembolaget i Löttorp är först ut i Sverige med att bli helt kontantfria. Butiken öppnade upp för säsongen 31 maj och satte direkt igång med de nya direktiven.

– Vi har fått några reaktioner. Några undrar varför och är lite nyfikna. Sedan är det vissa som sätter sig emot – men det brukar lösa sig. Vi har väldigt få kunder som använder kontanter, säger Sofie Abrahamsson, tillförordnad butikschef Löttorp.

Vad innebär det för er och kunderna att ni blir kontantfria?

– Det förbättrar vår arbetsmiljö och det går snabbare och smidigare för kunden. Vi får en mindre hantering, vilket gör att vi frigör mer tid åt kunden och kan svara på deras frågor. Det är även en trygghet för oss att vara kontantfria. Vi hoppas att våra kunder blir glada och nöjda med oss i sommar.

Butiken har öppet till och med 27 augusti.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.