Köpte vapen till onlinespel – blev lurad på 80 000 kronor

Under måndagen blev en man i Borgholm lurad på 80 000 kronor via ett datorspel.
Öland • Publicerad 11 oktober 2022
Foto: Mostphotos

Det var under måndagen när mannen, som är i 20-årsåldern, skulle köpa virtuella vapen till ett spel som han blev lurad på 80 000 kronor.

Enligt anmälan ska mannen ha köpt tillbehör till spelet av säljaren förut, men denna gången ska han ha blivit blockerad på plattformen av säljaren efter att pengarna förts över.

Virtuella varor på spel

Under åren har en marknad för köp och säljtjänster via datorspel etablerat sig, bland annat på skjutspelet Counter-Strike.

Digitala så kallade ”skins”, ett tillbehör till virtuella vapen, säljs dyrt och byts mellan miljontals spelare världen över. Pengarna som tjänas in kan sedan tas ut i riktig valuta, oftast via tradingföretag.

Ett av dessa tradingföretag i USA blev under sommaren hackad, och blev av med skins till ett värde av 6 miljoner dollar, motsvarande nästan 64 miljoner kronor.

Källa: Dagens Industri.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.