Körde in i skåpbil på Ölandsbron – man åtalas för rattfylleri

En man i 55-årsåldern står åtalad för vårdslöshet i trafik och rattfylleri efter att ha orsakat en trafikolycka på Ölandsbron den 9 december förra året.
Publicerad lördag 19:00
Personbilen körde in i baken på en skåpbil.
Personbilen körde in i baken på en skåpbil.Foto: Ur polisens förundersökning

När polis anlände till olycksplatsen på Ölandsbron var räddningstjänst och ambulans redan på plats. En personbil har kört in i bakfronten på en skåpbil, dock har förarna i båda bilarna klarat sig utan allvarliga skador.

Polisen noterar att föraren av personbilen som orsakat olyckan uppträder märkligt och när han blåser i polisens sållningsinstrument visar det sig att han är alkoholpåverkad. Han hade 0,78 promille alkohol i blodet.

Föraren berättar i förhör att han hade druckit två stycken folköl, 3,5 procent, innan färden. Han körde på Ölandsbron med en hastighet på 75-80 kilometer i timmen. Plötsligt började det pipa till i bilen och sedan small det. Han ”hade ingen aning om varför den andra bilen i princip stod stilla”.

Skåpbilen ska dock ha hållit en hastighet om cirka 70 kilometer i timmen.

Mannen åtalas nu för vårdslöshet i trafik och rattfylleri. Han erkänner brott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.