Annons

Körde rattfull och utan körkort – A-traktorgäng satte dit man

A-traktorgänget i Mörbylånga larmade polis när de träffade på en berusad man som kört rattfull. Nu döms mannen för flera brott.
Mörbylånga • Publicerad 17 april 2023
Montage.
Montage.Foto: Mostphotos

Det var i augusti 2021 som de motorburna ungdomarna stod vid en parkering i Färjestaden när en påtagligt påverkad man kom med en personbil och ställde sig vid samma parkering.

Mannen, som nu är i 25-årsåldern, klev ut ur bilen och frågade ungdomarna om de kunde hjälpa honom att byta ett däck som hade fått punka. Samtidigt ska han ha öppnat en burköl och sagt ”vad gött det är att köra full” till en av ungdomarna.

Annons

A-traktorgänget beslöt sig då för att larma polis i stället för att hjälpa mannen att byta däcket. När polis kom till platsen hade mannen sluddrigt tal och rödsprängda ögon. Han omhändertogs av polisen och senare skulle det visa sig att mannen hade 1,03 promille alkohol i blodet och även var narkotikapåverkad.

Mannen döms nu för grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri. Han straffas med villkorlig dom 140 dagsböter på 50 kronor, totalt 7 000 kronor.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons