Krögarparet säljer populär restaurang i hamnen

Efter två säsonger väljer nu Charlotta och Tomas att sälja sin verksamhet Våfflerian på hamnplan i Färjestaden.
Publicerad 24 september 2021
Charlotta och Tomas tog över nycklarna till lokalen i maj 2020.
Charlotta och Tomas tog över nycklarna till lokalen i maj 2020.Foto: Sara Jonasson

I maj 2020 stod Tomas och Charlotta Begic på soldäcket och presenterade konceptet till sin nya verksamhet Våfflerian på hamnplan i Färjestaden.

– Tanken har funnits med oss sen vi flyttade hit. Men att det kunde bli så här bra kunde vi knappt tro, sa Charlotta när de tog över nycklarna till lokalen.

Efter två säsonger väljer man nu att sälja verksamheten som ligger ute på försäljningssajten Blocket.se för 1,7 miljoner kronor, vilket Ölandsbladet först rapporterade.

– Det är på grund av familjeangelägenheter som vi säljer. Restaurangen har gått jättebra och vi har haft två superbra säsonger som vi är väldigt nöjda med, säger Charlotta Begic.

Hur ser intresset ut?

– Det har varit stort skulle jag vilja säga. Det är flera som har tittat och ännu flera som har hört av sig. Utvecklingsmöjligheterna är oändliga och det är ett guldläge. Både dagarna och kvällarna är fantastiska där.

En av intressenterna är hip-hop-artisten Ken Ring som har lagt ut en bild på Våfflerian på sin Instagramprofil där han söker delägare för att köpa verksamheten.

– Han har även skrivit ett meddelande till oss där han skrev att han var mycket intresserad. Jag förstod inte att det var han först. Jag har lämnat ut mitt telefonnummer så vi får se om han ringer. Det skulle vara häftigt för Färjestaden om han köpte det.

Kanske får vi se Ken Ring driva restaurang i Färjestaden.
Kanske får vi se Ken Ring driva restaurang i Färjestaden.Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Vill intressenterna behålla nuvarande koncept?

– Det är blandat. Några har uttryckt att de hade velat fortsätta med precis det vi gör. Men det är också ett koncept som tillåter att man utvecklar vidare. Vi lade själva till pizza inför denna säsongen. Den som väljer att ta över kommer säkert att göra något bra av det. Det är i ett säljbart skick nu så en försäljning behöver inte ta så lång tid. Om vi kommer överens med köparen kan det gå undan.

Charlotta och Tomas Begic driver sedan tidigare restaurang Slipkajen på Varvsholmen, vilket de kommer att ha fullt fokus på nu.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.