Kronprinsessparet besökte kommunen digitalt: ”Bryr sig om oss”

På tisdagen den 11 maj fick Borgholms kommun digitalt besök av Kronprinsessparet. Under besöket samtalades det om bland annat hanteringen av pandemin, inflyttning och ny skola.
Publicerad 11 maj 2021
Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria.
Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria.Foto: Borgholms kommun

Det digitala besöket i Borgholms kommun är ett av många besök som Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel genomför med kommuner runt om i landet. Bland annat samtalar man om vilka effekter den pågående pandemin får i landet.

Kronprinsessparet hade bjudit in kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S) till det digitala mötet i Borgholms kommun.

Kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S).
Kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S).Foto: Borgholms kommun

– Det var ett trevligt samtal och oerhört tacksamt att Kronprinsessparet är så intresserade och pålästa kring vad som händer i vår kommun. De bryr sig om oss och deras kärlek till Öland är så tydlig, säger Ilko Corkovic i ett pressmeddelande.

Ilko fick under samtalets gång berätta om vad som är på gång i kommunen.

– De var intresserade och undrade bland annat hur det gått för våra föreningar och vårt näringsliv. De var även mycket intresserade av vad som är på gång i vår kommun med allt från ny skola till nya bostäder och äldreomsorg. Jag ville också tacka Kronprinsessparet för att de alltid ställer upp för oss, deras närvaro betyder mycket för hela Öland, säger Ilko Corkovic.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.