unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Kulturskolan och fritidsgårdar stänger för fysiska besök

Stängningarna beror på den ökande risken för smittspridning efter sportlovet.
Foto: Mostphotos

I veckan rekommenderade smittskyddsläkare i regionen att högstadieskolor och gymnasier borde övergå till distansundervisning vecka 9. Rekommendationen grundar sig i den höga förekomsten av den mer smittsamma brittiska mutationen av coronaviruset och att smittspridningen kan ta ytterligare fart när eleverna kommer tillbaka efter sportlovet.

De flesta skolor i regionen har följt regionens rekommendationer. Nu beslutar Mörbylånga kommun att även stänga kulturskolan och fritidsgårdarna under vecka 9.

Kulturskolan kommer istället att erbjuda distansundervisning för elever på högstadiet och gymnasiet. För de yngre eleverna kommer undervisningen att fortsätta som vanligt.

När det gäller fritidsgårdarna kommer de att erbjuda digitala aktiviteter för högstadie- och gymnasieelever. Gårdarna är öppna som vanligt för årskurs 5-6.

Besluten gäller till en början vecka 9 och kan komma att omprövas.

Läs mer