Kulturvägvisare har satts upp på Öland

”Det har funnits ett stort engagemang så det känns kul att den äntligen är på plats”, säger projektledaren Eva Engström
Publicerad 6 oktober 2020
Foto: Mörbylånga kommun

Nu har två vägvisare med skyltar om olika besöksmål, serviceställen och aktörer kommit på plats i Mörbylånga. Initiativet om att sätta upp en kulturpelare med vägvisare kom redan 2016 när Mona Hedin och Pekka Hedin skickade in ett medborgarförslag till kommunen, och nu har skyltarna alltså kommit på plats.

Sedan 2018 har en arbetsgrupp med bland annat representanter från lokala föreningar, arbetat för att vägvisarna ska resas. Kommunen har sökt medel från EU:s landsbygdsprogram för vägvisarna och företag, föreningar och organisationer som finns på skyltarna har betalat det med egna medel.

– Vägvisaren fyller en viktig funktion för att stärka Mörbylånga som en attraktiv plats att bo, besöka och uppleva. Det har funnits ett stort engagemang så det känns kul att den äntligen är på plats, säger projektledaren Eva Engström i ett pressmeddelande.

På skyltarna går det även att avläsa avståndet till de olika platserna. De två vägvisarna sattes upp på torget och utanför ICA-butiken den 25 september.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.