Annons

Kvinna döms för allmänfarlig vårdslöshet – kastrull på spis fattade eld

En kvinna i 70-årsåldern döms för allmänfarlig vårdslöshet efter att det börjar brinna i en kastrull på spisen hon inte haft uppsikt över.
Publicerad 6 februari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det var i oktober förra året som räddningstjänst larmades till en lägenhet i Borgholms kommun med anledning av en brand.

Kvinnan hade lämnat en kastrull med sås på en påslagen spisplatta, med följd att innehållet antände. Det blev omfattande rökskador i lägenheten och köket hade blivit både brand- och rökskadat.

Annons

Det fanns flera lägenheter i huset och tingsrätten konstaterar att det fanns en konkret fara för både människoliv och för omfattande förstörelse av annans egendom.

Kvinnan menade att fläkten var gammal och satt för lågt och att hyresvärden hade struntat i att byta ut fläkten trots att detta utlovats. Enligt insatsledaren hade det inte gjort någon skillnad ifall fläkten varit monterad högre upp. Tingsrätten anser att kvinnan då hade större skäl att hålla uppsyn över kastrullen på spisen.

Kvinnan döms för allmänfarlig vårdslöshet. Påföljden blir dagsböter på 60 om 50 kronor, totalt 3 000 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons