Annons

Kvinna "glömde” scanna matvaror – blev påkommen

En kvinna i 50-årsåldern stal från en matbutik genom att inte scanna alla varor vid en snabbkassa. Nu döms kvinnan vid Kalmar tingsrätt.
Publicerad 26 februari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

I mars förra året gick en mamma i 50-årsåldern och hennes dotter in på Coop i Borgholm. De plockade på sig en mängd varor, men när det var dags att betala gick dottern till en bemannad kassa och mamman till snabbkassan. I förhör berättar personalen i kassan att det var lite märkligt, eftersom mamman hade betydligt fler varor än dottern.

Personalen kunde från sin kassa även se hur mycket som slås in i snabbkassan. När han kontrollerade kvittot såg han att det var ett lågt belopp som inte stämde överens med antalet varor i kundvagnen. Personalen konfronterade mamman när hon hade gått ut genom spärren med vagnen. Mamman förklarade sig med att hon hade glömt att betala för varorna. I efterhand kom hon med en annan förklaring, då hade det varit fel på scanningfunktionen och hon hade bett om hjälp.

Annons

Det är framstår enligt tingsrätten som en uppenbar efterhandskonstruktion och kvinnan, som är hemmahörande på norra Öland döms för ringa stöld. Hon döms även för ringa narkotikabrott då hon i maj förra året brukat amfetamin.

Påföljden blir 50 dagsböter om 60 kronor, totalt 3 000 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons