GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kvinna lurades på 49 000 kronor av "banktjänsteman”

På måndagskvällen får polisen in en anmälan om bedrägeri. En kvinna i 65-årsåldern från Mörbylånga kommun uppger att hon blivit lurad på 49 000 kronor.
Publicerad 14 juni 2022
Foto: Mostphotos

– Det är en ”banktjänsteman” som ringer och säger att man upptäckt märkliga aktiviteter på hennes konto, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Kvinnan var enligt ”banktjänstemannen” tvungen att swisha 49 000 kronor för att rädda upp situationen och återställa kontot.

– Man trodde på den här banktjänstemannen. Han måste även förmått målsägaren att höja swishgränsen. Det här bryter lite hur de tidigare sett ut, då det brukar vara personer mellan 80-90 år som bedragarna riktar in sig på.

En anmälan om bedrägeri är upprättad. Det finns ingen misstänkt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.