Annons

Kvinna på Öland lurades på 100 000-tals kronor

Mannen som kvinnan hade kontakt med över internet hamnade ständigt i trubbel och behövde ekonomisk hjälp.
Publicerad 4 mars 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Nicolas Menijes Crego/Mostphotos

Tre år efter att kvinnan i 65-årsåldern drogs in i romansbedrägeriet hörde hennes bank av sig angående de många överföringarna till utlandet. Hon insåg då att hon hade blivit lurad och gjorde en polisanmälan.

– Det är ett klassiskt upplägg, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel. Hon får kontakt med den här mannen på en webbsida och de skriver sedan till varandra på sociala medier. Han påstår sig vara en amerikan som reser mycket i jobbet och har bott över hela världen. Första gången han ber om pengar ska han ha blivit bestulen på sina grejer.

Annons

Kvinnan vill hjälpa mannen hon hoppas på en framtid med, och skickar pengar. Sedan rullar det på.

– Under flera års tid så kommer han med berättelser, den ena värre än den andra, om olika kostnader han behöver hjälp med.

Bland annat påstår mannen att han hamnat i turkiskt fängelse och behöver pengar till borgen och advokater. Under tre års tid förmås kvinnan att föra över betydande värden till bedragaren.

– Det handlar om 100 000-tals kronor.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons