GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lärare vid Skansenskolan pratar om samverkan i ett världsarv på nationell konferens

Världsarvskonventionen firar 50 år och två lärare från Skansenskolan i Mörbylånga, Maria Skoog och Solveig Hermansson, åker till konferensen "Världsarven, freden och den hållbara utvecklingen" för att berätta om skolans arbete med världsarvet.
Publicerad 6 november 2022
Södra Ölands odlingslandskap
Södra Ölands odlingslandskapFoto: Mostphotos

50-årsfirandet av Världsarvskonventionen uppmärksammas av Marinmuseum i Karlskrona med konferensen "Världsarven, freden och den hållbara utvecklingen". Under konferensen hålls föredrag och diskussioner om världsarvens historia, samtid och framtid. Det blir även samtal mellan svenska och internationella experter inom kulturarv, pedagogik och samhällsforskning. Dessutom ska lärare från Skansenskolan i Mörbylånga prata på konferensen.

Maria Skoog och Solveig Hermansson berättar tillsammans med Emma Rydnér, världsarvssamordnare Södra Ölands odlingslandskap, om samverkan i ett världsarv och hur Skansenskolan jobbar med världsarvet Södra Ölands odlingslandskap i sin undervisning.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.