GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

LARM: Bil började brinna och läckte sedan olja

Räddningstjänsten behövde inte ryckta ut på branden men däremot när bilen sedan började läcka olja.
Färjestaden • Publicerad 21 januari 2023
Räddningstjänsten behövde inte ryckta ut på branden men däremot när bilen sedan började läcka olja. Bilden är från ett annat sammanhang.
Räddningstjänsten behövde inte ryckta ut på branden men däremot när bilen sedan började läcka olja. Bilden är från ett annat sammanhang.Foto: unknown

Vid klockan 14.20 på lördagen fick räddningstjänsten larm om ett utsläpp av farligt ämne i Färjestaden. Det handlade om olja som ska ha läckt från en bil där det nyligen hade brunnit.

– Det började brinna i ett dieselfilter vid 13.00 men de lyckades släcka det med en vattenslang. Men sedan har det läckt olja och vidare ner i en dagvattenbrunn. Räddningstjänsten har samlat upp det och är klara, säger Jakobina Fredskov, från Trygghets- och larmcentralen.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.