Villabranden i Torsås: Oklart om någon befann sig kvar i huset

Klockan 09:25 på lördagsförmiddagen kom ett larm om brand i villa i Torhult, Torsås. Både polis och räddningstjänst kallades till platsen.
Torsås • Publicerad 26 november 2022 • Uppdaterad 28 november 2022

– Det är en övertänd villa i Torsås, Torhult. Räddningstjänsten är på plats och låter huset brinna ner. Det är inga personskador, utan nu fokuserar personalen på utvändig släckning och bevakning, sa Jakobine Fredskov, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar vid 10.30.

Den initiala uppgiften om att någon inte var kvar i huset visade senare vara oklar.

– Det är inte helt klarlagt. Det är fler personer som har haft tillgång till huset och man har inte fått tag i alla. Men jag tror inte att man misstänker att någon befinner sig i huset, men det är inget vi vet med säkerhet, säger Patrik Fors vid polisens ledningscentral klockan 20 på lördagskvällen.

– Vi måste göra en teknisk undersökning, det kommer dröja någon dag innan vi får tillträde till platsen, säger Patrik Fors.

Platsen är avspärrad och ärendet rubriceras i nuläget som mordbrand.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.