Lista: Dessa stjärnor intar slottsruinen i sommar

Listan över artister som kommer till Borgholms slottsruin i sommar fylls på. Här är spelningarna du bör ha koll på!
Öland • Publicerad 20 februari 2023
Foto: Joel Liljegren/Borgholms kommun

Under hösten och vintern har listan över årets sommarspelningar på Borgholms slottsruin fyllts på med allt från Benjamin Ingrosso till Laleh. KalmarPosten har sammanställt spelningarna du bör ha koll på för en riktigt härlig konsertsommar.

Warduna, 8 juli.

Den norska musikkonstellationen Wardruna bjuder in till ”Nordic Night” den 8 juli i Borgholms slottsruin. Dagen är en heldagsevenemang med konserter, workshops och meet & greet.

Norska musikkonstellationen Wardruna.
Norska musikkonstellationen Wardruna.Foto: Pressbild

Thomas Stenström, 15 juli.

Förra sommaren spelade han för fulla hus på mindre scener på Öland men nu har det blivit dags för Thomas Stenström att inta Borgholms slottsruin.

– Äntligen! Jag har haft många galna kvällar på Öland genom åren och älskar publiken där. Det har alltid stått överst på min lista att få spela i Slottsruinen, så glad att det sker nu, säger Thomas Stenström i ett pressmeddelande.

Den 15 juli spelar han i slottsruinen.

Thomas Stenström.
Thomas Stenström.Foto: All Things Live/Pressbild

Johan Glans, 22 juli.

Det är visserligen ingen konsert med blinkande ljus och skränig gitarr. Men skratt utlovas i alla fall när komikern Johan Glans ger sig ut på sommarturné och intar slottsruinen den 22 juli.

– Det ska bli extremt roligt att åka ut på de svenska vägarna igen och jag längtar efter att möta publiken runt om i landet. Stand-up och sommar hör ihop, och det är något jag hoppas att alla kommer känna, säger Johan Glans i ett pressmeddelande.

Johan Glans, Sommarstandup, Stand-up, Borgholm 2022.
Johan Glans, Sommarstandup, Stand-up, Borgholm 2022.Foto: Joacim Andersson

Hooja, 26 juli.

Succéduon från Norrbottens djupa skogar tar sig hela vägen till norra Öland i sommar för konsert på slottsruinen.

Med hits som ”Banan, Melon, Kiwi & Citron” och ”Livet på en pinne” har den elektroniska musikduon Hooja gjort sig kända i landet och slagit igenom stort i Sverige. Nu gör grabbarna Hooja och DJ Mårdis från Gällviare sig redo att äntra scenen på Borgholms slottsruin. Den 26 juli tar de med sig bandet Kiruna Kickers och gör deras största spelning hittills.

Hooja
HoojaFoto: Johanna Pettersson/Press

Laleh, 29 juli.

2019 var senaste gången Laleh hade en konsert i ruinen. Spelningen var utsåld och stämningen i ruinen gick att ta på. Den 29 juli är hon äntrar hon scenen.

- Jag och hela min turnéfamilj, crew och band, har alla längtat efter publiken och vägarna, vi är så otroligt tacksamma över att vi har en hel turné att förbereda och se fram emot, det kommer bli bra, säger Laleh i ett pressmeddelande.

Laleh.
Laleh.Foto: Pressbild

Benjamin Ingrosso, 3 augusti.

Benjamin Ingrosso kommer att genomföra sin första riktiga sommarturné i Sverige och Norge. Det blir en omfattande turné på 20 spelningar – och en sker i slottsruinen.

– Vi ser fram emot när Benjamin Ingrosso tar plats här på Slottsruinens scen den 3 augusti. Det kommer att bli en stämningsfull och minnesvärd sommarkväll inne på borggården, säger slottschef Tommy Josefsson, i en kommentar om spelningen.

Den 3 augusti kommer Ingrosso och hans band till Borgholm.

Benjamin Ingrosso.
Benjamin Ingrosso.Foto: Pressbild
Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.