GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lista: Så ska Borgholms kommun undvika smittspridning

En omsorgstagare i Borgholms kommun har bekräftats smittad med Corona under helgen.
Publicerad 16 juni 2020
Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

En omsorgstagare inom hemtjänsten har bekräftats smittad med Corona under helgen. Samtliga som varit i kontakt med den smittade provtas som en försiktighetsåtgärd. Borgholms kommun meddelar att antal tillfrisknade just nu är åtta stycken, antal avlidna med bekräftad smitta är tre stycken och totalt antal smittade är 12.

Borgholms kommuns fokus under veckan är att fortsätta gå ut med informationsmaterial inför sommaren. Bland annat kommer utskick till hushåll och till kommunens näringsidkare.

Annat som kommunen gör för att minska smittspridningen:

På anslagstavlor och kommunala inrättningar som offentliga toaletter kommer information om gällande rekommendationer och vikten av att hålla avstånd sättas upp under veckan.

Kommunen kommer även att använda brunnslock för att signalera det nödvändiga i att vi tänker på att undvika trängsel.

Kommunens ferieanställda ska ha västar med samma budskap – Håll avstånd! och kommer att synas runtom i kommunen i sommar när de arbetar, bland annat med att plocka skräp och rensa ogräs.

Borgholms kommun har intensifierat sin dialog med näringsidkare inför sommarsäsongen. Kommunledningen har under de senaste två veckorna besökt 14 campingar, 15 restauranger och sju livsmedelsaffärer med förhoppningen att skapa en god dialog med verksamheter om hur rekommendationerna ska kunna följas och trängsel undvikas.

Ett nytt hushållsutskick kommer i samtligas brevlådor den 22 juni med rekommendationer och tips inför sommaren.

Ett utskick till kommunens näringsidkare planeras till veckan med de rekommendationer som gäller samt var de kan få ytterligare material, information och affischer att sätta upp samt dekaler för att markera avstånd vid köer och kassor.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.