Listan utökas: Flera nya artister redo för Öland Roots

Festivalen Öland Roots firar 20 år i år. Nu släpps flera nya artister till årets jubileumsfest.
Öland • Publicerad 11 april 2023
Öland Roots, Toots and the Maytals, publik
Öland Roots, Toots and the Maytals, publikFoto: Alexander Jensen

Den populära Kultur- och reggaefestivalen går av stapeln den 13 juli i tallskogen vid Sandbergens dansbana och är igång till den 15 juli.

I år firar festivalen 20 år och bjuder på en rad olika artister som gästar ön. Nytillskotten på listan är Nai-Jah & The Kwenu Band, som bjuder på ovanlig men sagolik blandning av reggae, afrobeat och traditionell igbomusik, enligt arrangören.

Utöver Nai-Jah & The Kwenu Band är The Bustups, Rotpuls, Delphi, Oya Rrriotsamba, Olumo Soundz, Etzia & Hot This Year Band, Alvaret, Solkatten samt Amanda Warren & Reggaeunionen LionDub bokade.

”Det har gått 20 år sedan föreningen Öland Roots började arrangera festivalen med samma namn och det ska vi fira i kärlek, solidaritet och medvetenhet! 20 år tillsammans, varenda kotte och tallbarr har bidragit till att vi nu äntligen får fira tillsammans”, hälsar Kalle Palmgren från kulturföreningen Öland Roots i ett pressmeddelande.

Under de närmsta veckorna kommer fler bokningar att presenteras, meddelar Öland Roots.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.