Annons

Lokala företagare på Öland prisades: ”Vi har ett bra företagsklimat”

Tre företag på Öland prisades när Mörbylånga kommun höll i företagsgala.
– Vi är stolta över våra entreprenörer som är kreativa och innovativa och goda förebilder för alla, säger kommunstyrelsens ordförande Matilda Wärenfalk (S).
Publicerad 1 april 2023
Från vänster: Mats Waltersson, ZIWA Mekanisk Tillverkning, Frida Svanberg, Fridas vegobak,  Sebastian Sörenson och Catrin Sörenson från Saxnäs camping och Magnus Zinnerström från ZIWA Mekanisk Tillverkning.
Från vänster: Mats Waltersson, ZIWA Mekanisk Tillverkning, Frida Svanberg, Fridas vegobak, Sebastian Sörenson och Catrin Sörenson från Saxnäs camping och Magnus Zinnerström från ZIWA Mekanisk Tillverkning.Foto: Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun delade under lördagen ut tre priser på årets företagsgala: Årets Entreprenör, Årets unga Entreprenör samt Årets Gröna företagare som delades ut tillsammans med Borgholms kommun. På plats för att dela ut priserna var Matilda Wärenfalk (S) kommunstyrelsens ordförande, Ann Willsund, kommundirektör och kommunfullmäktiges ordförande Carina Adolfsson Elgestam.

Företagarna som prisades var ZIWA Mekanisk Tillverkning som tilldelades titeln Årets Entreprenör, Årets unga företagare blev Fridas vegobak och Årets Företagare blev Saxnäs Camping.

Annons

– Vi är stolta över våra entreprenörer som är kreativa och innovativa och goda förebilder för alla, säger kommunstyrelsens ordförande Matilda Wärenfalk (S) i ett pressmeddelande.

Så löd nomineringarna till årets företagare

Vinnare Årets Entreprenör: ZIWA Mekanisk Tillverkning

Motiveringen lyder: Årets pristagare har efter generationsväxling lyft företaget till nya nivåer. De senaste årens utmaningar har ställt krav på nytänkande och innovation. Företaget tar ett aktivt samhällsansvar och samverkar med olika parter för att ge ungdomar en plats till utveckling och jobb. Utmärkelsen tilldelas Mats Waltersson och Magnus Zinnerström.

Årets unga företagare: Fridas vegobak

Motiveringen lyder: Vår pristagares karriär startade genom personliga utmaningar. För att tillgodose familjens behov behövde hon utveckla nya idéer i deras kök. Inom sociala medier har hon idag blivit den främsta i Sverige inom sitt område. Hon är nytänkande, kreativ, driven och inspirerar andra att våga testa nytt. Resan har bara börjat och vi ser fram emot att följa vår pristagare i framtiden. Årets unga företagare är Frida Svanberg, Fridas vegobak.

- En stor ära att få pris som årets unga entreprenör särskilt som ung och kvinna. Jag är väldigt tacksam, säger Frida Svanberg.

Årets företagare i Mörbylånga kommun: Saxnäs Camping

Motiveringen lyder: Verksamheten startade 1950 och årets företagare har skapat en av Ölands mest kända destinationer för sommargäster. En framgångsfaktor har varit deras tanke på miljön där ett exempel är att man använder filtrerat havsvatten i polerna. För årets företagare har det varit naturligt att marknadsföra, inte bara den egna verksamheten, utan hela Öland som en av Sveriges bästa besöksdestination

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons