unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Målarbok tar barnen genom världsarven

Turismorganisationen i Stralsund, Tyskland, har tagit fram en målarbok för barn som visar världsarven runt södra Östersjön. Nu har målarboken fått en svensk översättning.
Emma Rydnér, världsarvssamordnare för Södra Ölands odlingslandskap.
Emma Rydnér, världsarvssamordnare för Södra Ölands odlingslandskap.
Foto: Mörbylånga kommun

I målarboken får man följa med en liten pojke och hans hund på upptäcktsfärd genom världsarven, med fokus på södra Östersjön som Södra Ölands odlingslandskap, Karlskrona, Kuriska nästet, Stralsund, och Wismar.

– När vi såg bilderna som Stralsunds turismorganisation tagit fram kände vi direkt att vi ville ha en svensk variant av målarboken. De har verkligen lyckats fånga världsarven med sina bilder, säger Emma Rydnér, världsarvssamordnare för Södra Ölands odlingslandskap, i ett pressmeddelande.

Målarboken kommer att levereras till intresserade företag och besöksmål på södra Öland under våren. Den går även att ladda ner via Världsarvet södra Ölands hemsida.

Målarboken är framtagen inom det transnationella världsarvsprojektet DUNC.

DUNC, Development of UNESCO Natural and Cultural assets, finansieras via Interreg South Baltic och är ett projekt där flera världsarv runt södra Östersjön samarbetar för att kreativt utveckla sina platser.

Läs mer