GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man backade in i annan bil och körde in i husvägg – åtalas för grovt rattfylleri

Publicerad 25 december 2021
Foto: Agnes Aronsson

En man i 75-årsåldern åtalas vid Kalmar tingsrätt för rattfylleri. Det var i mitten av juli 2021 som mannen ska ha kört bil med 1,18 promille alkohol i blodet. Färden gick på gator och vägar i Byxelkrok, Borgholms kommun. Mannen har i förhör erkänt brott. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1 promille.

Åklagaren menar att körningen innebar en påtaglig fara för trafiksäkerheten eftersom mannen backade in i en annan bil och körde in i en husvägg. Ett försäkringsbolag yrkar ersättning om 19 470 kronor av mannen för de skador som uppkommit.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.