Man bet hustrun i axeln

Vid flera tillfällen ska mannen ha misshandlat hustrun i bostaden i Borgholm. Själv säger han sig inte minnas men erkänner allt han anklagats för. Under rättegången gav hustrun en vagare bild av vad som hänt, så rätten fick i mångt och mycket gå på det i förundersökningen som får stöd av teknisk bevisning.
Publicerad 21 november 2020
Foto: Agnes Aronsson

Kalmar tingsrätt kommer fram till att bevisen håller för att döma mannen, som är i 20-årsåldern, för två fall av misshandel och två fall av ofredande.

Under ett bråk ska han ha knuffat hustrun till golvet, bitit henne i axeln och slagit henne i huvudet. En annan gång kastade han ett saltkar på hennes ben som resulterade i blåmärke.

Straffet blir skyddstillsyn och 80 timmars samhällstjänst. Mannen ska även genomgå av Kriminalvården beslutad behandling för att förebygga återfallsrisk samt betala ett skadestånd på 10 500 kronor till hustrun.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.