unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Man bet hustrun i axeln

Vid flera tillfällen ska mannen ha misshandlat hustrun i bostaden i Borgholm. Själv säger han sig inte minnas men erkänner allt han anklagats för. Under rättegången gav hustrun en vagare bild av vad som hänt, så rätten fick i mångt och mycket gå på det i förundersökningen som får stöd av teknisk bevisning.
Foto: Agnes Aronsson

Kalmar tingsrätt kommer fram till att bevisen håller för att döma mannen, som är i 20-årsåldern, för två fall av misshandel och två fall av ofredande.

Under ett bråk ska han ha knuffat hustrun till golvet, bitit henne i axeln och slagit henne i huvudet. En annan gång kastade han ett saltkar på hennes ben som resulterade i blåmärke.

Straffet blir skyddstillsyn och 80 timmars samhällstjänst. Mannen ska även genomgå av Kriminalvården beslutad behandling för att förebygga återfallsrisk samt betala ett skadestånd på 10 500 kronor till hustrun.