Man fick hotbrev: Skulle betala 200 000 kronor eller få bilder spridda

Borgholm • Publicerad 10 november 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

En man i 70-årsåldern i Borgholm fick under onsdagen ett obehagligt brev hem med posten. När han öppnade brevet stod det att han var tvungen att lämna över 200 000 kronor till personen som skickat brevet eller riskera att bilder på honom spreds.

– Det ovanliga här är att det är en utpressning som skickas per brev, annars är ärenden av denna typen rätt så vanligt. Det chansas hej vilt på att de som får mota hoten kanske har något på sitt samvete och då blir man som utsatt livrädd för att exempelvis bilder ska spridas vidare och så betalar man, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson-Truedsson.

Mannen i fråga gick inte på detta utan polisanmälde händelsen som rubriceras som försök till utpressning. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.