Man i 80-årsåldern körde bil på gågata och skadade två bilar

En personbil rullade in på gågatan i Borgholm och körde dessutom in i två parkerade bilar. Nu döms en man i 80-årsåldern för händelsen.
Publicerad 7 mars 2023
Bild på skrapskador på bil och gågatan där det skedde.
Bild på skrapskador på bil och gågatan där det skedde.Foto: Ur polisens förundersökning

Det var i slutet på augusti som en man i 80-årsåldern satte sig bakom ratten för en tur med bilen i Borgholm. Det skulle inte dröja länge innan polis larmades om en bil som kört in i ett par parkerade bilar och smitit från platsen.

Ett vittne berättar hon satt på en bänk på Östra Kyrkogatan, som då var gågata. Då kom en bil körandes på gatan i riktning mot Norra infarten på en, som hon uppfattar det, alldeles för trång väg mellan bänkrad och parkerade bilar. Hon berättar vidare att bilen åkte mellan parkerade bilar och en bänkrad och att de då kom ett skrapande ljud från bilen. Bilen körde vidare, för att senare backa tillbaka. Ut kom en man som tittade till bilarnas skador, men sedan satte sig mannen i bilen igen för att köra iväg från platsen.

Flera vittnesuppgifter ledde polisen till en man i 80-årsåldern. På platsen anträffade polisen en bil med flertalet skador varav en del verkade vara helt nya med färgavskrap som gick att torka bort.

Föraren, en man i 80-årsåldern, berättade att han körde in till centrala Borgholm för att ta ut pengar från bankomaten. Anledningen till att han körde på gågata eftersom han ville parkera nära då han har svårt att gå.

Mannen döms nu för brott mot trafikförordningen och smitning från trafikolycksplats. Påföljden blir 40 dagsböter om 70 kronor, totalt 2 800 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.