GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man sköt med gevär på allmän plats – vapnet hittades vi husrannsakan

En man i 30-årsåldern från Mörbylånga står åtalad vid Kalmar tingsrätt för ett flertal brott – bland annat grovt vapenbrott.
Publicerad 15 september 2022
Det aktuella vapnet.
Det aktuella vapnet.Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Det var i juni i år som polis befann sig i Mörbylånga för att genomföra en husrannsakan i ett ärende gällande drograttfylleri. I bostaden hittades narkotika av olika slag – läkemedel, dopingpreparat och kokain. Dessutom påträffades ett skjutvapen i ett vägghängande skoställ.

Vapnet är ett gevär i kaliber .22 Long Rifle, som modifierats genom att kapa kolven och pipan. Han ska även ha innehaft ammunition i form av patroner i kaliber .22 och kaliber 9mm samt hagelpatroner.

Några dagar innan hade polis skickats till hamnen i Mörbylånga då någon skjutit med ett kulvapen på en arbetsbod och en toalett. Det misstänks nu ha varit mannen som skjutit på platsen.

Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Bland bevisningen finns bland annat fotografier, DNA-spår, och videosekvenser där den tilltalade avlossat ett flertal skott.

Mannen åtalas nu för grovt vapenbrott, skadegörelse, rattfylleri, två fall av ringa narkotikabrott och ett fall av ringa dopningsbrott. Den åtalade mannen nekar till samtliga brottsmisstankar.

Stillbild tagen från en videosekvens i mannens telefon.
Stillbild tagen från en videosekvens i mannens telefon.Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.