GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man som körde ihjäl två kan slippa fängelse – vård troligt

56-åringen som i somras körde på och dödade en kvinna och hennes son i Färjestaden kan ha varit allvarligt psykiskt störd vid tillfället. Om så var fallet kommer han inte att kunna dömas till fängelse.
Publicerad 13 november 2020
Foto: Mostphotos

Det är den mindre rättspsykiatriska undersökning som har gjorts av mannen som pekar på en allvarlig psykisk störning. Det rapporterar Kvällsposten. Den ansvariga läkaren anser att det finns skäl för att genomföra en större undersökning för att fastslå om så är fallet.

– Intyget är till hjälp för utredningen. Det som inträffade kanske inte är så obegripligt, säger kammaråklagare Kjell Jannesson till Kvällsposten.

Visar det sig att 56-åringen var allvarligt psykiskt störd vid olyckstillfället så kommer han inte att kunna dömas till fängelse. Istället blir det fråga om rättspsykiatrisk vård.

Det var den 22 juli som fyra cyklister blev påkörda av en personbil i norra delarna av Färjestaden. En kvinna i 45-årsåldern och en pojke under 15 år, kvinnans son, avled av sina skador.

Föraren, en 56-årig man, tros ha kört över hastighetsbegränsningen på den smala vägen. Efter olyckan uppträdde han på ett sätt som fick polisen att misstänka alkohol eller droger, men tester visade att mannen var helt nykter. Själv säger han sig inte minnas olyckan över huvud taget.

56-åringen är misstänkt för grovt vållande till annans död i två fall, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.