GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man som ska ha kört om polisbil rattfull åtalas

Publicerad 20 augusti 2022
Foto: Agnes Aronsson

En man i 75-årsåldern åtalas för att ha kört personbil efter att ha druckit alkohol. Han ska ha haft 0,36 promille alkohol i blodet när han stoppades av polisen på länsväg 136/Rällavägen på norra Öland, och gränsen för rattfylleri går vid 0,2 promille.

Åtalet kommer kort efter att mannen tog beslutet att sätta sig påverkad bakom ratten, eftersom han ska ha stannats av polis i söndags, den 14 augusti 2022. Åklagarens påföljdsförslag är 40 dagsböter à 220 kronor, vilket totalt blir 8800 kronor.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.