Annons

Man utsatte flicka för över 100 grova våldtäkter – döms till fängelse

En man i 40-årsåldern från Öland döms till fängelse för grov våldtäkt mot barn. Våldtäkterna skedde vid hundratals tillfällen och pågick under fyra års tid.
Publicerad 2 oktober 2023
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Hedda Ottestam

Övergreppen började när barnet var i 10-årsåldern och pågick under fyra års tid. Övergreppen var systematiska och skedde vid minst hundra tillfällen. I somras mådde flickan så dåligt att hon inte orkade ”hålla det inom sig längre” och berättade då om övergreppen.

Mannen har både tjatat och använt utpressning samt gett belöningar i form av dyra presenter för att få genom sin vilja. I utredningen har man gått igenom över 6 000 sms-konversationer mellan mannen och flickan. I sms-konversationen använde sig mannen av olika förkortningar, det var kodord för sexuella handlingar, berättade flickan.

Annons

Mannens förklaringar om förkortningarna i sms:en är inte trovärdiga menar tingsrätten. Man anser även att hans omfattande inköp av dyra presenter till flickan är ”mycket anmärkningsvärda”. Det finns inte heller något som tyder på att flickan haft något intresse att ”sätta fast” mannen. Tingsrätten lägger flickans uppgifter till grund för bedömningen.

Han döms nu för grov våldtäkt mot barn vid minst 100 tillfällen. Påföljden blir fängelse i 13 år. Han ska dessutom betala 1 275 000 kronor i skadestånd till flickan.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons