Annons

Man våldtog kvinna – döms till fängelse

Efter en festkväll förra sommaren i Borgholm hamnade mannen och kvinnan i hans bostad där han senare förgrep sig på henne. Nu döms mannen till fängelse.
Publicerad 8 augusti 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Agnes Aronsson

Våldtäkten ägde rum den 12 juni förra året i Borgholm. Enligt domen framkommer det att den 23-årige mannen och kvinnan, som sedan tidigare kände till varandra, träffat på varandra ute på en krog i Borgholm under kvällen.

Mannen och kvinnan har olika berättelser om vad som hände under den tid som brottet begicks. Kvinnan uppger att hon har vaga minnesbilder av kvällen och berättar att hon hamnade i mannens bostad när hon var på väg hem och att han sedan våldtog henne. Hon lyckades fly från bostaden och polisen larmades till platsen. Mannen i sin tur uppger att han haft sexuellt umgänge med kvinnan och att det skett frivilligt.

Tingsrätten går på målsägandes och vittnens uppgifter om våldtäkten samt DNA-bevisning som säkrades från kvinnan. Straffet bestäms till två års fängelse. Han ska även betala 179 576 kronor i skadestånd till kvinnan.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons