Många samlades för digital sommaraktiekväll på Öland

Bland annat analyserades börsen framåt samt vad som händer om Trump vinner USA:s presidentval.
Publicerad 5 augusti 2020
VD Anneli Nilsson och Bankjurist Håkan Dahlén Ölands Bank
VD Anneli Nilsson och Bankjurist Håkan Dahlén Ölands BankFoto: Privat

I år genomfördes sommaraktiekvällen på Öland digitalt via Microsoft Teams. Fler än 100 aktieintresserade loggade in sig på datorn för att medverka. Träffen arrangeras av Ölands Bank och Aktiespararna Kalmar/Nybro/Öland och inbjuden gäst var börskrönikören Ulf Petersson.

VD Anneli Nilsson presenterade Ölands Bank och varför banken engagerar sig i frågor som är viktiga för Ölands utveckling och bankjurist Håkan Dahlén tog upp frågeställningar kring tre juridiskt olika företeelser: friska livet, sjuka livet och döden.

Börskrönikören Ulf Petersson gav sin syn på börsläget och sina framtidstankar om vad som kommer att ha störst betydelse för kursutvecklingen ett år framåt, men först summerade han vad som hänt på börsen under senaste 12 månaderna. Han valde även att lyfta presidentvalet i USA, som det nu bara är tre månader kvar till och förutspår att börsen kommer att stiga om Trump vinner, men vinner Biden blir det negativ börsreaktion.

I fjol var Ulf lite avvaktande och räknade med att börsen skulle röra sig inom ett spann om -5 och +5 procent mellan augusti 2019 och augusti 2020. Utfallet blev +13 procent. I år anser Ulf att bedömningen är ytterst osäker. Den snabba återhämtningen är en positiv signal, anser han, men börsrallyt har varit kraftigt. Han räknar därför med en nedgång på -5 till -15 procent de kommande 12 månaderna.

Ulf Petersson Analytiker Dagens Industri
Ulf Petersson Analytiker Dagens IndustriFoto: Privat
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.