GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Matbedragare påkomna: ”Säger att chefen ska betala”

Ett matställe i Byxelkrok på Öland fick i onsdags en beställning på hämtmat för 500 kronor. När beställarna kommer för att hämta upp maten börjar de att förhandla om betalningen.
Publicerad 8 september 2022
Foto: Mostphotos

– En man och en kvinna kommer och säger att de inte kan betala för sig, men att deras chef ska komma dagen efter och betala. Personalen krävde någon form av försäkring och tog en bild på mannens id-kort, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid ledningscentralen i Malmö.

I samband med detta kommer personal från en annan matbutik och varnar personalen för personerna, som tidigare ska ha gjort sig skyldiga till bedrägeri med samma modus.

– Matställets personal kräver då betalning direkt. Mannen i sällskapet säger att han ska hämta sitt betalkort i bilen, men han kommer inte tillbaka.

En anmälan om bedrägeri har upprättats.

– Vi får se om det går att jobba vidare med och om det verkligen var hans id-kort som man tog bild på.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.