GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Matvagnssuccén blir ny restaurang: ”Argentinsk mat ska man njuta av”

Till midsommar kommer en ny restaurang med argentinsk mat att slå upp portarna i Köpingsvik på Öland.
Publicerad 24 maj 2022
Matilda Cruz Angelsmark & Felipe Cruz
Matilda Cruz Angelsmark & Felipe CruzFoto: Privat

Det är paret Matilda Cruz Angelsmark och Felipe Cruz som tidigare haft en matvagn i samma anda på torget i Borgholm som nu får en fast lokal. Restaurangen heter precis som matvagnen; Acomer.

– Matvagnen var så populär att vi kände att vi behövde utöka lite. Vi ville ha sittplatser där folk verkligen kan känna sig omhändertagna och få uppmärksamhet och ha tiden för att äta vår mat. Jag tror att sådan här argentinsk mat ska man njuta av. Det får man med den miljön vi håller på att skapa här i Köpingsvik. Vi kommer försöka skapa och förmedla en utomlandskänsla på uteserveringen. Det kommer att bli en liten och väldigt mysig plats, säger Matilda Cruz Angelsmark.

Paret hade egentligen tankar på en fast lokal redan för två år sedan.

– Men då blev vi fast i karantän i Argentina och förra året kom en liten bebis till världen. Vi bor en del av året här på Öland och en del av året i Argentina där vi har matrestauranger med.

Om man inte är så väl bevandrad inom argentinsk mat, hur skulle du beskriva den?

– Argentina är främst känt för Maradona, Messi och sitt kött. Det är inte bara köttet i sig utan snarare tillagningen av det. Man kryddar på ett visst sätt, har olika kryddblandningar till och man har tid och omsorg för köttet. Sedan äter man mycket bröd till.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.