Mc-förare allvarligt skadad i olycka

Vid 09.40-tiden på onsdagen inträffade en trafikolycka i Böda på norra Öland. En man i 65-årsåldern skadades allvarligt då hans motorcykel kolliderade med en bil.
Publicerad 21 juli 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Olyckan skedde på väg 990/Byrumsvägen, mellan Byrum och Böda, vid infarten till Skäftekärr Hotell och konferensanläggning.

– Det är en mc och en personbil som har krockat. Vägen är helt avstängd i detta nu. Prognosen är att man kommer jobba på platsen i runt 30 minuter, säger Wilma Lilja på Trygghets- och larmcentralen vid 10.10-tiden.

Motorcyklisten fördes med ambulans till sjukhus, oklart med vilka skador. Senare meddelade Region Kalmar län att det handlar om en man i 65-årsåldern hemmahörande utanför länet, och att han är allvarligt skadad. Han har transporterats från länssjukhuset i Kalmar till Linköping för vidare vård.

Här inträffade trafikolyckan:

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.