Medborgarförslag: ”Bättre skyltning av cykelvägar och cykelstråk”

Mörbylånga kommun har fått in ett medborgarförslag med önskemål om bättre skyltning av cykelvägar och cykelstråk inom kommunen. Författaren till medborgarförslaget önskar bättre och tydlig skyltning vad gäller mål, delmål och avstånd.
”Det ska vara speciella skyltar så man ser att det är för cyklister”, står det i medborgarförslaget.
Publicerad 26 oktober 2022
Foto: Mostphotos

Författaren till medborgarförslaget är nyinflyttad i kommunen och brukar ta cykeln för att upptäcka nya platser och lära sig mer om Öland.

”Jag föreslår därför att kommunen sätter upp skyltar med information om vilken ort eller vilka orter/byar/mål man kommer till och hur långt avståndet dit är. Dessa skyltar skulle framför allt finnas vid vägkorsningar i orter och andra knutpunkter, även vid punkter som inte ingår i Ölandsleden”, står det i medborgarförslaget.”

Författaren menar att en bra skyltning skulle förenkla för kommuninvånare och besökare att välja cykeln framför bilen.

”Det skulle vara lättare att som cyklist välja rätt väg utifrån ork och målsättning. Det skulle även befrämja miljövänlig turism och vara bra för folkhälsan om fler cyklar på Öland. Ju fler som cyklar istället för att ta bilen minskar även slitaget och antalet olyckor på bilvägarna.”

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.