GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Medborgarförslag om färjelinje på södra Öland

En färjelinje mellan södra Öland och fastlandet skulle öka Mörbylånga kommuns attraktionskraft, det menar en invånare som skrivit ett medborgarförslag.
Publicerad 16 november 2022
Degerhamn
DegerhamnFoto: SIMON GREEN/MOSTPHOTOS

Mörbylånga kommun har fått ett medborgarförslag med en önskan om en färjelinje från södra Öland. Författaren till medborgarförslaget beskriver att södra Öland har bra förutsättningar till en färjelinje med omkring 250 000 turister och besöksmål som Långe Jan Ottenby Fågelstation, Eketorps Borg, naturen och orterna längs kusten.

I medborgarförslaget står det att en färjelinje på södra Öland mellan någon av orterna Degerhamn eller Grönhögen och Bergkvara, Kristianopel eller Karlskrona skulle stimulera besöksnäringen på södra Öland.

”Samverkan mellan den öländska kommunen och kommunerna Karlskrona Torsås och Kalmar på fastlands sidan kunna leda till framtagning och utveckling av nya attraktiva utbud av attraktioner och besöksmål”, står det i medborgarförslaget.

Vidare anser författaren till medborgarförslaget att kundunderlaget skulle öka genom riktad information gentemot marknader som Danmark, Tyskland, Belgien och Polen.

”Man ska inte heller ringakta vilken nytta en färjeförbindelse skulle få med tanke på beredskaps aspekten. I dessa oroliga tider behöver man även tänka på vår beredskap i händelse av att bron skulle skadas.”

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.