GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Militära övningar omkring Öland

Den närmsta veckan kommer det att ske militära aktiviteter på, runt och över Öland. Just nu och fram till den 16 maj firar Marinen 500 år och i nästa vecka övar försvarets luftvärn över bland annat Öland.
Publicerad 13 maj 2022
Foto: Mikko Palonkorpi/Mostphotos

Nästa vecka, 16-25 maj, sker en försvarsövning för luftvärnsregementet i Halmstad och under dessa dagar kommer det ske militär verksamhet i länet. Det gäller framförallt kring Kalmar flygplats och över Öland. Hemvärnet kommer också att delta i övningen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.