Annons

Missing People kallar till allmänt sök efter försvunnen vattenskoterförare

På lördagseftermiddagen sågs en man ramla av sin vattenskoter i Köpingsvik på Öland. Mannen har ännu inte hittats.
Publicerad 28 september 2021

Efter att larmet kom in startade en intensiv sökinsats där Sjöräddningssällskapet, privatbåtar, Sjöfartsverkets räddningshelikopter och dykare deltog. Insatsen gav dock inget resultat. Senare på lördagskvällen avbröts sökandet och ärendet lämnades över till polisen, som har upprättat en anmälan om försvunnen person.

Organisationen Missing People deltar i sökandet efter mannen och klockan 13.00 på tisdagen startar man en sökinsats med hjälp av allmänheten.

Annons

– Vi kallar till allmänt sök. Tidigare har vi haft med interna sökinsatser och inte lika många sökare. Nu kallar vi in allmänheten för att söka av ett större områden, berättar Johanna Hedlund, verksamhetsledare för Missing People Kalmar.

Hur länge är ni ute idag?

– Så länge vi har sökare som vill söka och så länge det är tillräckligt säkert att söka, i och med att det är vid vatten och det kan bli mörkt.

Missing People har ett register där man kan anmäla sig som frivillig.

– Och sedan har vi även publicerat öppet på Facebook, alla som vill kan hjälpa till. Men det är bra att anmäla sig så att vi vet hur många som kommer och kan göra en bra planering.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons